O nas

Izpolnjujemo želje najzahtevnejših investitorjev …

ZNANJE IN PREDANOST

Smo družinsko podjetje. Naša blagovna znamka Dandelion – mala vrtna delavnica je sinonim za kakovost, izkušnje in popolno predanost projektom. Neprestano sledimo trendom, vseskozi iščemo boljše rešitve in izvedbene pristope, spremljamo nove tehnologije in širimo svoja znanja.

OSEBNI PRISTOP K STRANKAM

 • 1
  Individualen pristop

  Vsak projekt je popolnoma individualna rešitev in rezultat skupnega dela investitorjev, projektantov in izvajalcev.

 • 2
  INTEGRACIJA ZNANJA

  Skupaj s poslovnimi partnerji zagotavljamo celostne in kakovostne projektne rešitve, ki zajemajo tudi gradbena dela, tlakovanje, izvedbo lesenih površin, bazenov, nadstreškov, vrtnih osvetlitev, zalivalnih sistemov …

 • 3
  VISOKA KAKOVOST

  Kakovost vedno postavljamo na prvo mesto, hkrati pa neprestano iščemo optimalno razmerje med ceno in kakovostjo. Smo zagovorniki preprostih in funkcionalnih rešitev, izjemno dovzetni za detajle in nepopravljivi perfekcionisti.

Začetki
Smo družinsko podjetje, ki je z blagovno znamko Dandelion, mala vrtna delavnica na trg hortikulturnih storitev stopilo v začetku leta 2013.
Ustanovitelji Jože, Tina in Miha Kuhar smo se konec leta 2012 skupaj s takratnimi sodelavci mariborske Florine odločili za samostojno poslovno pot.
Razvoj
Butični vrtni center in vzorčni vrt na mariborskem Lentu smo otvorili isto leto septembra.
Dandelion
Beseda 'dandelion' `{`ˈDÆNDꞮLAꞮƏN`}` v angleškem jeziku pomeni regrat. Je francosko-latinskega izvora iz dent - de - lion po obliki levjih zob, na katere spominja regratov list. Naša zgodba je zgodba o lepi in popolni regratovi lučki, iz katere je veter odnesel tri semena. Vzkalila so na mariborskem Lentu, kjer je danes mala vrtna delavnica – delavnica, v kateri »izdelamo« vaš popolni vrt.

Tina Kuhar

univ. dipl. kr. arh.

Študij krajinske arhitekture v Ljubljani je zaključila z diplomskim delom Vrt ob enodružinski hiši – zahteve uporabnikov in ponudba projektantov na območju Maribora z okolico. V svojem poklicu je aktivna od leta 2006, izkušnje in znanja je pridobivala tudi na Švedskem in v Nemčiji.

Miha Kuhar

univ. dipl. ind. obl.

Študij industrijskega oblikovanja je končal na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V sklopu podiplomskega študija se je vpisal na mednarodni program splošnega managementa na visoki poslovni šoli IEDC na Bledu, produktni dizajn pa skozi kariero počasi nadgrajeval z opremo notranjih prostorov in bivalnih vrtov. Svoje izkušnje in znanja je nadgrajeval tudi na Finskem (TAIK Helsinki – product and strategic design) in v Zagrebu (ALU Zagreb).

Jože Kuhar

inž. agronomije

Celotno profesionalno kariero je posvetil urejanju in vzdrževanju zelenih površin mesta Maribor. Danes je sicer upokojen, še vedno pa, predvsem s strokovnimi nasveti in širokim hortikulturnim znanjem, aktivno prisoten pri naših projektih.

Kako do nas

ODPIRALNI ČAS

Ponedeljek – Petek: 9:00-18:00
Sobota: 8:00-14:00
Nedelja in prazniki: Zaprto

KONTAKTNI PODATKI

E-mail: info@dandelion-malavrtnadelavnica.si
Telefonska številka: +386 (0)31 334 551
Naslov: Ob bregu 28, 2000 Maribor